Cendre de Roses


Albastra de Rusia - prezentarea rasei
Cendre de Roses - femele
Cendre de Roses - masculi
Cendre de Roses - pui


Galerie
Albastra de Rusia - pui disponibili

Cendre de Roses - retrasi

Cendre de Roses - Stiri

Contact

Guestbook


Cendre de Roses - Albastra de Rusia - Retrasi

 

Mona - Lisa

Femela-cheie a familiei mele feline.
O femela deosebit de implicata in viata crescatoriei.
Cand un membru al crescatoriei este bolnav, Mona ma urmareste cu ochii, incercand (si reusind) sa patrunda din mimica mea daca e spre bine sau nu starea respectivului membru.
A incurajat toate femelele la nastere si de multe ori a ajutat si la alaptarea, ingrijirea si educarea puilor altor femele.
Multe femele, dupa ce nasteau, mai ales din cele la prima nastere, veneau cu pui cu tot in cuibul Monei, alaturi de puii ei.
Mona alapta pana la cateva luni puii ei si ai altor femele care nu mai prea aveau lapte.
Mona ii invata pe puii tuturor femelelor "vanatoarea" si muscatura mortala, aplicata jucariilor de plus.
Altruista, traind parca numai pentru a ajuta, Mona s-a facut iubita si respectata de toate femelele.
Mancacioasa, pofticioasa, amatoare de muzica in surdina.
A dat crescatoriei pe fiul IC Serghei, pe nepotii IC RO* Cendre de Roses Tristan, JW, GIC RO* Cendre de Roses Ruslan, GIC RO* Cendre de Roses Ludmilla, IC RO* Cendre de Roses Giuliano, pe stranepoata RO* Cendre de Roses Isolda.
Mona-Lisa a nascut greu ultima data (spre deosebire de nasterile precedente), asa ca am hotarat sa nu o mai supun unui viitor risc si sa o pensionez.
Nu imi imaginez cum va fi crescatoria mea fara Mona activa, dar sunt sigura ca isi va gasi in continuare un loc in colectivitatea mea de pisici.
Mona a intrat deja in istoria crescatoriei, ea va ramane o legenda si sper sa o avem cat mai multi ani inca alaturi in noua ei ipostaza.
 

PR RO* Cendre de Roses Rusalka

O femela independenta, inteligenta, calculata, acrobata, egoista, mancacioasa.
O mama deosebit de grijulie cu puii ei (primul ei cuib care este si ultimul este format din cinci pui, trei masculi si doua femele).
Ochii ei verde-ocean se pare ca vor fi mosteniti de toti puii ei.
Intrucat nu a suportat bine sarcina si perioada de dupa nastere, am decis sa nu o mai supun unui risc si sa ii ofer o viata linistita. De aceea am inlaturat-o din programul de reproductie.
Rusalka este linistita acum si la fel de mult iubita, impreuna cu fetita ei la fel de frumoasa, RO* Cendre de Roses Cosette, in alta familie umana, departe de activitatea unei crescatorii.

 

Boris

 

Un motan tare iubitor cu mine, dar autoritar cu alti motani mai tineri.
Are o vesnica "suparare" cu Giuliano.
Lacom, mancacios, a fost mereu solid, chiar grasut.
A dat crescatoriei fiul GIC RO* Cendre de Roses Ruslan, fiica GIC RO* Cendre de Roses Ludmilla si nepoata RO* Cendre de Roses Isolda.
 
 

 RO* Cendre de Roses Francesca

Proprietar Comarniceanu Andreea

Este o femela a extremelor: fie doarme profund, fie alearga cu viteza. E cam fricoasa. A fost o mama buna pentru puii ei. Francesca cea calma, echilibrata si aparent lenesa, este plina de surprize.

La ultima nastere nu prea a avut contractii si se intrevedea iminenta cezarienei; cand deja ne pierdusem speranta, a reusit insa sa nasca puiul (unic in cuib). Pe parcursul primelor zile dupa nasterea lui,era sa piarda laptele. Desigur ca puiul ei a fost ajutat cu lapte praf; dar totusi, auzindu-si puiul plangand, se baga cu el sub pled si a avut ambitia sa continue sa il tina sa suga... astfel i-a revenit laptele.
Nu mult (puiul a continuat sa fie alimentat mixt), dar suficient pentru ca puiul sa beneficieze si de binefacatorul lapte matern.

Acum fetita noastra draga va avea o viata mai linistita si se va relaxa in voie in locurile ei preferate.

 

Katinka

Proprietar Comarniceanu Andreea

Cea mai inteligenta femela din crescatorie.
Acrobata, calculata, egoista, mancacioasa.
O mama deosebita pentru puii ei.
 

IC Serghei

Proprietar Ionel Asanachescu

Deosebit de dragastos, dependent chiar de dragostea mea.
Se tine mereu dupa mine, scancind ca un copil care vrea sa fie luat mereu in brate.
"Canta" melodios de pe biblioteca. Amator al marilor inaltimi din casa.

 
 

RO* Cendre de Roses Noisette

 

O fetita minunata, fiica lui GIC YU* Singidunum Djina si a lui CH RO* Cendre de Roses Emerald, doi "grei" ai rasei Albastra de Rusia. Am retinut-o in felisa avand certitudinea ca va contribui la progresul breedingului. Insa in urma primului estru (survenit timpuriu, la varsta de 6 luni) a facut temutul piometru. A fost sterilizata si si-a reluat viata plina de zburdalnicie. Ochii ei de un verde intens, voia buna pe care o raspandeste in jur, jocul, candoarea si caldura comportamentului ei bucura acum o familie tanara, minunata ca si Noisette...visul meu albastru...